Bodega er et serveringssted som serverer vin, gjerne sammen med spekemat eller tapas. Tidligere var det vanlig at interiøret var rustikt med mye treverk og lignet mest mulig på en vinkjeller. Vinkjellerstemningen er i dag ofte borte, men vin setter fortsatt preg på interiøret, ofte i form av store vinskap for å oppbevare vinen ved riktig temperatur. Både mat og drikkevarer forventes å være spanske. Det finnes en håndfull serveringssteder i Norge som bruker ordet bodega i navnet.
I Spania brukes bodega om et vinproduksjonsanlegg eller et vinlager, og den opprinnelige betydningen ser ut til å ha vært et sted der man lagret og modnet vin.
I USA brukes ordet bodega om de omkring 13 000 små nabolagsbutikkene i New York City og nærliggende byer. En avlegger av denne typen bodega finnes i Oslo, der matserveringen er viktigst og dagligvaresalget mest symbolsk.
Ordet bodega har felles opprinnelse med det italienske bottega og det franske boutique.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.