serveringssted

Et serveringssted er et fast utsalgssted hvor det omsettes ferdigretter, som på en restaurant.
Av /Shutterstock.

Artikkelstart

Et serveringssted er et fast utsalgssted hvor det omsettes ferdigretter, altså matretter som er klare til å spises. Dette omfatter restauranter, kafé, konditori, gatekjøkken eller snackbar.

Den som vil åpne et serveringssted må ha tillatelse fra en rekke ulike offentlige etater. Den som vil drive et serveringssted må ha bestått etablererprøven og ha serveringsbevilling og skjenkebevilling (kun om de skal servere alkohol) gitt av kommunen. Mattilsynet/de lokale helsemyndighetene må godkjenne lokalet. Kiosker som ikke omsetter andre varmretter enn pølser (pølseboder), ansees ikke som serveringssteder.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (2)

skrev Joakim Stai

"Kiosker som ikke omsetter andre varmretter enn pølser (pølseboder), ansees ikke som serveringssteder."

Stemmer det? Skien skriver på sine nettsider at "kiosker som i tillegg til vanlige kioskvarer selger mat som varme pølser" skal regnes som serveringssteder. Pølser er ikke nevnt i serveringsloven :)

svarte Stig Arild Pettersen

Hei, Joakim - og takk for kommentaren. Kategorien Hotellfag har dessverre ikke noen fagansvarlig for tiden, så vi må komme tilbake til dette spørsmålet når en fagperson er på plass. Mvh, redaktør Stig Arild Pettersen

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg