Ansjos, benfiskart i ansjosfamilien. Sildelignende, men kjennes lett fra andre sildefisker på den kjegleformede snuten som springer frem foran underkjeven. Ansjos blir opptil 20 cm lang og forekommer regelmessig blant småsild, men i lite antall langs den norske sør- og vestkysten. Siden midten av 1990-tallet har forekomsten av ansjos økt i Nordsjøen. Denne økningen settes i sammenheng med temperaturøkninger i området i samme periode. Ansjosen er svært vanlig i Middelhavet der den forekommer i store stimer på 10–150 m dyp. Den er der en viktig matfisk  som ofte saltes (sardeller) eller kryddersaltes. Ansjos må ikke forveksles med norsk «ansjos», laget av brisling.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.