Toscana er et av de mest velstående jordbruksområder i Italia, med dyrking av hvete, oliven, frukt, grønnsaker og vin. Toscana er viktigste vinregion i de sentrale deler av landet med en rekke toppdistrikter. Chianti er størst og best kjent. Brunello di Montalcino og Vino Nobile di Montepulciano er mindre, men ofte av bedre kvalitet. Alle disse røde vinene er laget av Sangiovese-druer eller kloninger eller mutasjoner av disse. Av de hvite er Trebbiano-druen mest utbredt. De aller beste vinene fra Toscana er røde viner delvis laget av franske druer uten tilstrekkelig juridisk anerkjennelse, men av høy kvalitet og til høye priser. Storfe- og sauehold er også viktig.
Bergverksdriften omfatter bly, sink, antimon, kobber, kvikksølv og brunkull; marmorbruddene ved Carrara er verdenskjente. Kjemisk, metallurgisk og tekstilindustri er dominerende industrigrener; Firenze er kjent for sine kunsthåndverk og -skatter, Livorno har store skipsverft. Turismen er betydelig langs kysten (blant annet Elba) og til historiske steder som Firenze, Pisa og Siena. Chiusi er rik på forhistoriske gravfunn.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.