Stabbursnes naturreservat Naturreservatet har en størrelse 18 km2 hvorav 2,3 km2 er fastland. Det ligger i Porsanger kommune, Finnmark, innerst i Porsangerfjorden ved Stabburselvas utløp og dannet som et delta av denne elva. Området består av myr innerst med et utenforliggende gruntvannsområde som delvis ligger tørt ved lavvann.

Reservatet er et meget viktig hekke- og trekkområde for en rekke fugler, og er særlig kjent for store flokker av polarsnipe, over 30 000 i en flokk er observert, som stanser her på sin vei til Grønland. Dverggås besøker reservatet både vår og høst, og i alt er det registrert 23 andefugler, og 25 vadere med arter som lappspove, brushane og myrsnipe, En rekke sjeldne arter er også observert som fjellmyrløper, svarthalespove og forskjellige dykkere.

De ytre myrområdene blir ofte oversvømt ved høyvann, og her finner vi enger av salttålende planter som teppesaltgras og korshesterumpe.

For fugletittere er det ytterst på neset satt opp en liten bu som er åpen i sommerhalvåret. Reservatet er lett tilgjengelig mellom fjæra og Europavei 6, men med besøks- og ferdselsforbud i hekketiden.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.