polarsnipe

Calidris canutus, polarsnipe. Foto fra: Hanstholm, Thy, Danmark

Calidris canutus, polarsnipe. Foto fra: Hanstholm, Thy, Danmark

Artikkelstart

Polarsnipe er en fugleart i snipefamilien. Den er den største av de såkalte småvaderne (slekten Calidris med flere). Polarsnipe er cirka 25 cm lang, litt mindre enn rødstilk og litt større enn stær. I vår- og sommerdrakt har den kobberbrun underside og brunspraglet overside.

Faktaboks

Uttale
polˈarsnipe
Også kjent som
islandssnipe
Vitenskapelig navn
Calidris canutus
Beskrevet av
(Linnaeus, 1758)

Utbredelse

Polarsnipe hekker den i høyarktiske områder, blant annet fåtallig på Svalbard. Den opptrer langs norskekysten under trekket. Gruntvannsområder i enkelte nordnorske fjorder er viktige rasteplasser under vårtrekket for hekkefugler fra Grønland og Canada. Polarsnipen sees ofte på Jæren og Lista i flokker på sørtrekk fra juli til oktober.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

polarsnipe
Calidris canutus
Artsdatabanken-ID
3738
GBIF-ID
2481765

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg