dverggås

Anser erythropus, dverggås. Foto fra: Skånes Djurpark, Skåne, Sverige

Anser erythropus, dverggås. Foto fra: I fangenskab

Dverggås, fugleart i andefamilien. Vår minste gåseart (litt mindre enn hvitkinngås), har også vært kalt lappgås og fjellgås. Ligner grågås, men har kortere nebb og en hvit flekk fra nebbroten helt opp mellom øynene (jfr. tundragås).

Faktaboks

Også kjent som
Anser erythropus

De eneste gjenværende norske hekkeområdene er nå i Finnmark. På begynnelsen av 1990-tallet hekket ennå noen par i Nordland, og arten hekket endog på Dovrefjell i 1962 og 1963. Den norske bestanden anslås til rundt 30 par. Viktigste rasteplass i trekktidene, både vår og høst, er Valdakmyra ved Porsangerfjorden.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg