Per Axel Koch av Polaris Media (pressefoto). Gjengitt med tillatelse

Per Axel Koch er en norsk medieleder og avisstrateg, konsernsjef i Polaris Media ASA fra etableringen i 2008. Som toppsjef i Polaris Media sitter Per Axel Koch i en av de mest sentrale posisjonene i norske aviskonsern.

Koch er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen 1985. Han tok høyere avdeling ved NHH 1985-87. Etter endt utdannelse var Per Axel Koch stipendiat/prosjektkonsulent i Wilh. Wilhelmsen Ltd. 1985-88, deretter konsulent i McKinsey & Co 1988-91.

Kochs aviskarriere startet i 1991, da han ble ansatt som direktør i Adresseavisen ASA. Han var viseadministrerende direktør 1993-95, administrerende direktør 1996-2006 og deretter konsernsjef.

Han var konsernsjef i Adresseavisen ASA 2007-08 da han som en av initiativtakerne var med og etablerte Polaris Media. Adresseavisen ASA og Harstad Tidende-gruppen gikk sammen om det nye selskapet som omfatter i alt 33 lokale og regionale mediehus fra Nordfjord til Finnmark. Under Kochs ledelse er Polaris Media Norges tredje største aviskonsern, etter Schibsted ASA og Amedia AS.

Per Axel Koch er styreleder i alle hoveddatterselskapene i Polaris Media.

Koch er styremedlem i FINN.no AS og Trønder-Avisa AS. Han er fra 2016 også styreleder i det fylkeskommunale busselskapet AtB.

Innenfor kultursektoren er Koch styreleder i Midt-Norsk Jazzsenter og styremedlem i Norsk Jazzforum.

Han var 2001-13 styreleder i Sparebank1 SMN.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.