Faktaboks

Norges Handelshøyskole
NHH
Forretningsadresse
Bergen
Daglig leder
Øystein Thøgersen (rektor)
Styreleder
Karen Helene Ulltveit-Moe
Foto av NHH
Oversiktsbilde over Norges Handelshøyskole i Bergen.
Foto av NHH
Av /Varde Solutions.

Norges Handelshøyskole er en statlig høyskole som driver forskning og undervisning innen økonomisk-administrative fag. Norges Handelshøyskole (NHH) holder til i Bergen.

Studietilbud

NHH tilbyr siviløkonomutdanning som består den av et treårig bachelorstudium og et toårig masterstudium, med titlene Bachelor og Master of Science in Economics and Business Administration. Utenom masterstudiet i økonomi og administrasjon tilbyr NHH også et masterstudium i regnskap og revisjon, samt en rekke etter- og videreutdanningstilbud.

Organisering

Forskningen ved NHH er organisert innenfor seks institutter:

Historikk

Høyskolen ble opprettet etter stortingsvedtak i 1917, men ble åpnet først 7. september 1936. Bakgrunnen for opprettelsen var et initiativ fra handelsstanden i Bergen med en rekke av byens sentrale forretningsmenn i spissen, blant andre Kristofer Lehmkuhl.

I starten ble det tatt opp 60 studenter årlig, som fikk handelsdiplomet og tittelen handelskandidat etter to års studier. Allerede i 1938 ble det opprettet en ettårig videreutdanning som kvalifiserte for undervisning i handelsfag.

Handelsdiplomstudiet endret i 1963 navn til siviløkonomstudiet, og var fra 1975 et fireårig program. Fra 1950-tallet ble et bredt videreutdanningstilbud en viktig del av virksomheten.

NHH fikk tillatelse til å godkjenne doktorgrader i 1956, og den første ble avlagt året etter. Siviløkonomutdanningen ble utvidet til fem år i 2003.

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

  • Bjørsvik, Elisabeth og Yngve Nilsen: Norges handelshøyskole i 75 år : «en læreanstalt av høieste rang», 2011.

Eksterne lenker

Faktaboks

Norges Handelshøyskole
Sektorkode
6100 Statsforvaltningen
Næringskode(r)
85.422 Undervisning ved vitenskapelige høgskoler

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg