Faktaboks

Norsk skogmuseum
til 2004 Norsk Skogbruksmuseum
Organisasjonstype
Stiftelse
Forretningsadresse
Elverum
Daglig leder
Stig Hoseth
Styreleder
Rolf Thorben Holm
Norsk skogmuseum 2014
De årlige Jakt- og fiskedagene i august er godt besøkt. Denne dagen i 2014 hadde 13 148 gjester løst billett. Museets hovedbygning ligger på østsiden av Glåma. Ute på Prestøya finnes et friluftsmuseum med bygninger fra skogbruk og fiske.
Av /Anno Norsk skogmuseum.
Lisens: CC BY NC ND 4.0

Norsk skogmuseum på Elverum er et nasjonalt museum for utmarksnæringene skogbruk, jakt og innlandsfiske. Museet ble opprettet i 1954.

Norsk skogmuseum er en vitenskapelig institusjon som samler, konserverer og oppbevarer kultur- og naturhistorisk materiale. Forskningsresultater formidles ved utstillinger, publikasjoner, undervisning og annen informasjon. De sentrale utstillingene handler om geologi, skogbruk, fugler, dyr, jakt, fangst og fiske. Museet har også en arktisk avdeling, et akvarium med hovedvekt på ferskvannsfisk, samt et rikholdig fagbibliotek og fotoarkiv. På museets uteområde finnes et arboretum, det vil si samling av busker og trær, samt den ca. 50 dekar store Prestøya midt i Glomma med friluftsamlinger, vassdragspark med fiskedammer og båtanlegg.

Til museet hører også Sørlistøa Fløtermuseum ved Osensjøen i Åmot, opprettet året etter at fløtingen i Osensjøen ble avviklet i 1984, og Klevfos industrimuseumLøten fra 2003.

Eksterne lenker

Litteratur

  • Matheson, Wilhelm, red.: Norsk skogbruksmuseum 25 år, 1979, isbn 82-7104-050-2

Faktaboks

Norsk skogmuseum
Sektorkode
6500 Kommuneforvaltningen
Næringskode(r)
91.023 Drift av naturhistoriske museer

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg