Faktaboks

Lovdata
Offisielt navn
STIFTELSEN LOVDATA
Organisasjonstype
Stiftelse
Forretningsadresse
Oslo
Daglig leder
Odd Storm-Paulsen
Styreleder
Herman Bruserud

Lovdata er en selveiende stiftelse som driver en database som inneholder norske lover, forskrifter, rettsavgjørelser, lovforarbeider, administrative uttalelser, traktater, EØS/EU-rettskilder, nyhetsbaser fra Stortinget med mer.

Lovdata ble opprettet av Justisdepartementet og Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo. Store deler av databasen er gratis tilgjengelig på Internett, blant annet en oppdatert versjon av alle norske lover.

Lovdatas nettsted er to-delt, hvor den ene delen er åpent tilgjengelig for allmennheten (blant annet Norges lover, sentrale og lokale forskrifter), mens den andre delen (Lovdata Pro) er en betalingstjeneste som gir tilgang til rettsavgjørelser fra Høyesterett, Lagmannsrettene, tingrettene og Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD).

Lovdata utgir også tidsskriftene EuroRett og Lov&Data. EuroRett inneholder informasjon om den juridiske utviklingen i Europa. Lov&Data er Nordens ledende publikasjon innen rettsinformatikk. I tillegg tilbyr Lovdata abonnement på de elektroniske tidsskriftene Norsk Retstidende og Lovdata Flaggsaker.

Lovdata leverer teksten til Norges lover.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Lovdata
Sektorkode
2100 Private aksjeselskaper mv.
Næringskode(r)
63.120 Drift av web-portaler

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg