Norges lover og dommerhammer
Lovboka Norges lover.
Norges lover og dommerhammer

Norges lover er en bok som inneholder norske lover, og som tidligere ble utgitt av lovsamlingsfondet ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo i samarbeid med Fagbokforlaget.

Tidligere ble Norges lover vanligvis utgitt annethvert år, gjerne med supplementsbind i mellomårene. Fra 2007 til 2018 ble boka oppdatert og utgitt hvert år, men salgstallene var dalende fordi alle lover nå er tilgjengelige i elektronisk form på Lovdata. Salgstallene sank også etter at de juridiske fakultetene i Norge gikk over til heldigital eksamen. I 2019 besluttet lovsamlingsfondet å slutte å utgi samlingen i bokform. Samme år besluttet imidlertid Stortingets presidentskap at Stortinget skulle overta som utgiver av boka og ta ansvar for finansieringen. Norges lover er dermed fortsatt en fysisk bok, og den første utgaven med Stortinget som utgiver kom i 2021. Boka distribueres fortsatt av Fagbokforlaget.

Norges lover inneholder gjeldende formelle lover, som er vedtatt av Stortinget og ikke er opphevet. Videre inneholder boka lover som er vedtatt og ikke trådt i kraft, samt Grunnloven og enkelte lover fra før 1814 som fortsatt gjelder. (Stortinget ble opprettet i 1814.) Noen lover er utelatt fordi det antas at de har mistet sin praktiske betydning. Teksten til Norges lover ble levert av Lovdata, og lovene fins i elektronisk form på www.lovdata.no.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer (2)

svarte Jon Gisle

Takk for tipset! Mvh Jon Gisle

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg