Kinoplakaten til Louder than Bombs.
.

Louder Than Bombs er en film fra 2015 om en familie i sorg etter morens dramatiske død. Spillefilmen er en internasjonal samproduksjon i regi av norske Joachim Trier. Det to timer lange stillferdige dramaet fikk flere priser og ble nominert til Gullpalmen.

Et dramatisk dødsfall

Det er ikke alle som vet hvordan krigsfotografen Isabelle Reed døde. Den gjenværende familien består av ektemannen og de to sønnene. Tre år etter dødsfallet samles de i forbindelse med en utstilling til ære for moren. De har ulike måter å takle sorgen på og strever med tilværelsen.

Louder Than Bombs gjør mange hopp mellom fortid og nåtid i kombinasjon med nær og nedtonet fotografering. På denne måten viser filmen hvordan de tre gjenlevende familiemedlemmene bærer med seg tapet av Isabelle Reed.

En internasjonal samproduksjon

De fire hovedrolleinnehaverne kommer fra tre ulike land:

  • Isabelle Reed ble spilt av franske Isabelle Huppert
  • Ektemannen Gene Reed ble spilt av irske Gabriel Byrne
  • Eldstesønnen Jonah Reed ble spilt av amerikanske Jesse Eisenberg
  • Yngstesønnen Conrad Reed ble spilt av amerikanske Devin Druid

Også Skandinavia er godt representert:

En prisbelønt film

Louder Than Bombs vant en rekke priser, deriblant Nordisk råds filmpris i 2016. Ved Amanda-utdelingen i 2016 vant filmen fire priser. Den var også nominert i fire andre kategorier, inkludert beste norske kinofilm. Sistnevnte gikk til Roar Uthaugs Bølgen. Under filmfestivalen i Cannes i 2015 var Louder Than Bombs nominert til hovedprisen. Gullpalmen ble tildelt Jacques Audiards Dheepan.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg