Frank Reichert

Faktaboks

Frank Reichert

Karl-Heinz Frank Reichert

Født
11. juli 1957, Darmstadt i Tyskland.
Universitetet i Agder.

Artikkelstart

Frank Reichert er forsker, teknologiutvikler og professor. Han er fra 2016 rektor ved Universitetet i Agder.

Reichert er utdannet elektroingeniør fra Universitetet i Aachen, Tyskland, i 1986. Han tok i 1991 doktorgraden (Dr.Ing.) ved samme universitet. Gjennom tretti år har Reichert drevet forskning og utviklingsarbeid innenfor digital teknologi, særlig med vekt på mobil teknologi. Han har ledet store utviklingsprosjekter i Sverige og Singapore.

Svensk karriere

Frank Reichert var fra 1991 til 1992 ansatt som internasjonal prosjektleder i svenske Televerket Radio (senere kjent som Telia). De neste tre årene, fra 1992 til 1995, var han knyttet til Kungliga Tekniska högskolan (KTH) i Stockholm som forsker innenfor mobilt internett.

Ericsson-konsernet

I tiårsperioden fra 1995 til 2005 hadde Reichert en rekke ledende stillinger i Ericsson-konsernet, blant annet ved forskning på internettarkitektur og tjenester. Med base i Singapore forsket han på neste generasjon mobile applikasjoner og enheter med spesiell interesse på nettbrett.

Forskning og ledelse i Agder

Frank Reichert in Salamanca 2018 signing the EUA Magna Charta Universitatum
Lisens: CC BY SA 3.0

Reichert satset i 2005 på en helt ny karriere, da han ble professor i mobil teknologi ved Høgskolen i Agder. To år etter, i 2007, ble han dekan ved det nyetablerte Universitetet i Agder. Fram til 2015 ledet han Fakultet for teknologi og realfag. Han var også leder og forskningsdirektør ved SFI Mechatronics.

Reichert var en av initiativtakerne til opprettelsen av Mechatronics Innovation Lab som åpnet sommeren 2017. Laben er tilknyttet UiAs campus i Grimstad og er blant Norges mest avanserte laber innen robotikk og mekatronikk.

Blant øvrige verv innen forsknings- og universitetsledelse kan det nevnes at Reichert ledet Universitets- og høgskolerådets arbeidsgruppe mot mobbing og trakassering. Arbeidsgruppen leverte i 2019 en rapport om forebygging og håndtering av seksuell trakassering og mobbing av ansatte og studenter ved universiteter og høgskoler.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg