Frank Reichert er forsker, teknologiutvikler og professor. Han er fra 2016 rektor ved Universitetet i Agder.

Reichert er utdannet elektroingeniør fra Universitetet i Aachen, Tyskland, i 1986. Han tok i 1991 doktorgraden (Dr.Ing.) ved samme universitet. Gjennom tretti år har Reichert drevet forskning og utviklingsarbeid innenfor digital teknologi, særlig med vekt på mobil teknologi. Han har ledet store utviklingsprosjekter i Sverige, Singapore og Japan.

Frank Reichert var fra 1991 til 1992 ansatt som internasjonal prosjektleder i svenske Televerket Radio (senere kjent som Telia). De neste tre årene, fra 1992 til 1995, var han knyttet til Kungliga Tekniska högskolan (KTH) i Stockholm som forsker innenfor mobilt internett.

I tiårsperioden fra 1995 til 2005 hadde Reichert en rekke ledende stillinger i Ericsson-konsernet, blant annet ved forskning på internettarkitektur og tjenester. Med base i Singapore forsket han på neste generasjon mobile applikasjoner og enheter med spesiell interesse på nettbrett.

Reichert satset i 2005 på en helt ny karriere, da han ble professor i mobil teknologi ved Høgskolen i Agder. To år etter, i 2007, ble han dekan ved det nyetablerte Universitetet i Agder. Fram til 2015 ledet han Fakultet for teknologi og realfag. Han var også leder og forskningsdirektør ved SFI Mechatronics.

Reichert var en av initiativtakerne til opprettelsen av Mechatronics Innovation Lab som åpnet sommeren 2017. Laben er tilknyttet UiAs campus i Grimstad og er blant Norges mest avanserte labber innen robotikk og mekatronikk.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.