Faktaboks

Flandern
nederlandsk Vlaanderen fransk Flandre (muligens fra 'flomlandet')
Uttale
flˈandern
Flandern

Flandern. Lavtliggende sletteland ved elven Schelde i Belgia. Flandern er et fruktbart jordbruksområde, blant annet kjent for dyrking av lin. Bildet er hentet fra papirleksikonet Store norske leksikon, utgitt 2005-2007.

Av /KF-arkiv ※.

Flandern er et landskap mellom Nordsjøen og Schelde, delt mellom Nederland (Zeeland sør for Schelde), Belgia (provinsene West-Vlaanderen og Oost-Vlaanderen) og Frankrike (en del av departementet Nord). Flandern hadde 6 589 069 innbyggere i 2019 og har et areal på 13 625 kvadratkilometer.

Flandern er et flatt og fruktbart land med høyt utviklet jordbruk, handel, industri og mange kanaler. Ut mot havet ligger et oppstykket belte av sanddyner med en rekke badesteder, mens marsklandet innenfor er preget av fruktbare jordbruksområder og områder preget av handel og industri. De største byene er Antwerpen, Brugge og Gent.

Økonomien er eksportorientert, og spesielt av varer med høy verdi. De viktigste eksportvarene er biler, matvarer, jern og stål, diamanter, tekstiler, plast, petroleumsprodukter og metaller. De viktigste importvarene er matvarer, maskiner, rådiamanter, petroleum og petroleumsproduter, kjemikalier og tekstiler. Handelspartnerne er først og fremst EU-land og USA.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg