Design og arkitektur Norge holder til i DOGA-bygget, Oslo Lysverkers tidligere transformatorstasjon, ved Akerselva.

av Lars Mæhlum. fri

Design og arkitektur Norge, med kortnavnet DOGA, er en stiftelse som skal fremme forståelse, kunnskap om og bruk av design og arkitektur ut fra et næringsmessig og samfunnsmessig perspektiv.

Stiftelsen ble etablert 1. mai 2014, da med navnet Norsk design- og arkitektursenter og var en sammenslåing av Norsk Form og Norsk Designråd. Stiftelsen ligger under Nærings- og fiskeridepartementet, som også har oppnevnt virksomhetens styre.

Hovedmålene til stiftelsen er i hovedsak å øke forståelsen for arkitektur og design, fremme kvalitet og nyskapning samt stimulere til innovasjon, effektivisering og økt verdiskapning i næringsliv og offentlig sektor. Stiftelsen skal gi råd, formidle kunnskap og styrke tverrfaglige samarbeid. DOGA kan kan derfor beskrives som en brobygger mellom fagfolk, publikum, myndigheter og næringsliv.

Design og arkitektur Norge holder til i to ombygde, verneverdige industribygninger ved Akerselva i Oslo, kalt DOGA-bygget. Lokalene har siden 2005 huset skiftende design- og arkitekturutstillinger, debatter, seminarer og andre aktiviteter.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.