Design og arkitektur Norge

Design og arkitektur Norge holder til i DOGA-bygget, Oslo Lysverkers tidligere transformatorstasjon, ved Akerselva.

.
Lisens: fri
Utstillingen Furuhælvetica ble vist på DOGA i 2010. Foto: Jeroen Verrecht.D
.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Artikkelstart

Design og arkitektur Norge, med kortnavnet DOGA, er en stiftelse som skal fremme forståelse, kunnskap om og bruk av design og arkitektur ut fra et næringsmessig og samfunnsmessig perspektiv.

Faktaboks

Også kjent som

DOGA

Stiftelsen ble etablert 1. mai 2014, da med navnet Norsk design- og arkitektursenter og var en sammenslåing av Norsk Form og Norsk Designråd. Stiftelsen ligger under Nærings- og fiskeridepartementet, som også har oppnevnt virksomhetens styre.

Hovedmålene til stiftelsen er i hovedsak å øke forståelsen for arkitektur og design, fremme kvalitet og nyskapning samt stimulere til innovasjon, effektivisering og økt verdiskapning i næringsliv og offentlig sektor. Stiftelsen skal gi råd, formidle kunnskap og styrke tverrfaglige samarbeid. DOGA kan kan derfor beskrives som en brobygger mellom fagfolk, publikum, myndigheter og næringsliv.

Design og arkitektur Norge holder til i to ombygde, verneverdige industribygninger ved Akerselva i Oslo, kalt DOGA-bygget. Lokalene har siden 2005 huset skiftende design- og arkitekturutstillinger, debatter, seminarer og andre aktiviteter.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg