Faktaboks

DOGA

DOGA

Offisielt navn
STIFTELSEN DESIGN OG ARKITEKTUR NORGE
Organisasjonstype
Stiftelse
Forretningsadresse
Oslo
Stiftet
11.03.2014
Daglig leder
Tor Inge Hjemdal
Styreleder
Toril Ressem

Design og arkitektur Norge holder til i DOGA-bygget, Oslo Lysverkers tidligere transformatorstasjon, ved Akerselva.

.
Lisens: fri
Utstillingen Furuhælvetica ble vist på DOGA i 2010. Foto: Jeroen Verrecht.D
.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Design og arkitektur Norge, med kortnavnet DOGA, er en stiftelse som skal fremme forståelse, kunnskap om og bruk av design og arkitektur ut fra et næringsmessig og samfunnsmessig perspektiv.

Stiftelsen ble etablert 1. mai 2014, da med navnet Norsk design- og arkitektursenter og var en sammenslåing av Norsk Form og Norsk Designråd. Stiftelsen ligger under Nærings- og fiskeridepartementet, som også har oppnevnt virksomhetens styre.

Hovedmålene til stiftelsen er i hovedsak å øke forståelsen for arkitektur og design, fremme kvalitet og nyskapning samt stimulere til innovasjon, effektivisering og økt verdiskapning i næringsliv og offentlig sektor. Stiftelsen skal gi råd, formidle kunnskap og styrke tverrfaglige samarbeid. DOGA kan kan derfor beskrives som en brobygger mellom fagfolk, publikum, myndigheter og næringsliv.

Design og arkitektur Norge holder til i to ombygde, verneverdige industribygninger ved Akerselva i Oslo, kalt DOGA-bygget. Lokalene har siden 2005 huset skiftende design- og arkitekturutstillinger, debatter, seminarer og andre aktiviteter.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

DOGA
Sektorkode
7000 Ideelle organisasjoner
Næringskode(r)
94.991 Aktiviteter i andre interesseorganisasjoner ikke nevnt annet sted

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg