Stiftelsen Norsk Form hadde som formål å arbeide aktivt for å bedre menneskers livskvalitet og hverdag gjennom design og arkitektur. 1. mai 2014 ble Norsk Designråd og Norsk Form slått sammen til stiftelsen Norsk design- og arkitektursenter som i 2017 skiftet navn til Design og arkitektur Norge, med kortnavnet DOGA.

Norsk Form ble finansiert gjennom bevilgninger over statsbudsjettet, men mottok også pengestøtte fra private aktører i forbindelse med spesielle prosjekter.

Stiftelsen arbeidet for at designløsningene i det offentlige rom skulle være utformet slik at ingen ble ekskludert. Gjennom undervisning, oppstart av prosjekter, konkurranser, utstillinger og arrangementer bidro Norsk Form til økt fokus på design, arkitektur og byutvikling. Målgruppene var myndigheter, næringsliv, fagfolk, utdanningsinstitusjoner og det allmenne publikum.

Jacob-prisen, Hedersprisen og Norsk Forms pris til unge designere og arkitekter ble utdelt årlig. På vegne av Utenriksdepartementet delte Norsk Form ut reisestøtte til arkitekter og designere som ønsket å profilere seg internasjonalt. Norsk Form administrerte også bruken av Villa Stenersen.

Norsk Form ble opprettet i 1992, etter initiativ fra Kulturdepartementet, og holdt til i DOGA-bygget i Oslo.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.