CICERO Senter for klimaforskning, eng. Center for International Climate and Environmental Research, Oslo, CICERO, tverrfaglig forskningsstiftelse opprettet 1990 av den norske regjering ved Universitetet i Oslo som et ledd i den norske oppfølgingen av Verdenskommisjonen for miljø og utvikling. Det overordnede målet for virksomheten er å fremskaffe kunnskap som kan bidra til å redusere klimaproblemet og å styrke det internasjonale klimasamarbeidet.

Cicero har derfor som oppgave å drive forskning, utredning, rådgivning og informasjon om klimarelaterte globale miljøspørsmål og internasjonal klimapolitikk, å gi pålitelig helhetskunnskap om klimaspørsmål og styrke kunnskapsgrunnlaget for norsk og internasjonal klimapolitikk, og å bidra til løsninger og konkrete forslag i internasjonal miljøpolitikk for regjeringen og internasjonale organisasjoner som FN, EU, OECD og Verdensbanken.

CICEROs forskere har bakgrunn fra mange ulike fag, både innenfor natur- og samfunnsvitenskapene.

Pål Prestrud var direktør for Cicero fra 2002 til 2012, Cecilie Mauritzen fra 2012 til 2014 og tidligere finansminister Kristin Halvorsen (SV) fra 2014. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.