Faktaboks

CICERO Senter for klimaforskning

engelsk Center for International Climate and Environmental Research, Oslo

Organisasjonstype
Stiftelse
Forretningsadresse
Oslo
Stiftet
05.04.1990
Daglig leder
Kristin Halvorsen
Styreleder
Jens Dag Ulltveit-Moe

CICERO Senter for klimaforskning er en tverrfaglig forskningsstiftelse opprettet i 1990 av den norske regjering ved Universitetet i Oslo som et ledd i den norske oppfølgingen av Verdenskommisjonen for miljø og utvikling. Det overordnede målet for virksomheten er å fremskaffe kunnskap som kan bidra til å redusere klimaproblemet og å styrke det internasjonale klimasamarbeidet.

Cicero har derfor som oppgave å drive forskning, utredning, rådgivning og informasjon om klimarelaterte globale miljøspørsmål og internasjonal klimapolitikk, å gi pålitelig helhetskunnskap om klimaspørsmål og styrke kunnskapsgrunnlaget for norsk og internasjonal klimapolitikk, og å bidra til løsninger og konkrete forslag i internasjonal miljøpolitikk for regjeringen og internasjonale organisasjoner som FN, EU, OECD og Verdensbanken.

CICEROs forskere har bakgrunn fra mange ulike fag, både innenfor natur- og samfunnsvitenskapene.

Pål Prestrud var direktør for Cicero fra 2002 til 2012, Cecilie Mauritzen fra 2012 til 2014 og tidligere finansminister Kristin Halvorsen (SV) fra 2014.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

CICERO Senter for klimaforskning
Sektorkode
2500 Private produsentorienterte organisasjoner uten profittformål
Næringskode(r)
72.200 Forskning og utviklingsarbeid innen samfunnsvitenskap og humanistiske fag

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg