Belgias flagg av The World Factbook 2013-14. Falt i det fri (Public domain)

Flagget i Belgia har tre like brede, vertikale felt i svart, gult og rødt (regnet fra stangen). Denne trikoloren ble allerede brukt i oppstanden 1789 og ble gjort til offisielt flagg 1831. Fargene er hentet fra hertugdømmet Brabants våpen.

Våpenet finnes i to varianter – et stort riksvåpen, som stort sett bare brukes til besegling av lover og internasjonale traktater, og et mindre statsvåpen, som brukes i de fleste offisielle sammenhenger. Det sistnevnte er et skjold med Brabants gylne løve på svart bunn, lagt over to korslagte septre. Skjoldet er omkranset av Leopoldordenens storkorskjede og kronet med en kongekrone. Under skjoldet en banderole med innskrift på fransk, L'union fait la force, eller nederlandsk, Eendracht maakt macht ('Enhet gir styrke').

I det store riksvåpenet er kongekronen over skjoldet erstattet av en hjelm med åpent visir og en kongekrone som hjelmtegn og to lansebærende løver som skjoldholdere, det hele plassert på en kronet, purpurfarget og hermelinsforet våpenkappe med gull border og dusker, hvorfra stiger lanser med faner som bærer de opprinnelige ni provinsenes våpen.

  Foreslå endringer i tekst

  Foreslå bilder til artikkelen

  Kommentarer

  Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

  Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

  Du må være logget inn for å kommentere.