Flip er en av de eldste kategoriene innen drinker og cocktailer, med røtter tilbake til England på 1600-tallet. I dag er dette som regel en blanding av sterkvin, brennevin, egg og sukker.
Opprinnelig var flip en øldrikk som ble servert på engelske vertshus. Den nevnes i 1695 i skuespillet Love for love av William Congreve. Ølet ble som regel smakt til med rom, sukker og krydder, noen ganger også med sammenvispet egg. Deretter ble det varmet opp ved å putte en rødglødende ildrake, en såkalt flipdog, fra peisen oppi ølkruset. Ofte ble innholdet tømt over fra en ølseidel til en annen gjentatte ganger (engelsk to flip = å helle over), noe som ga drikken en skummende og silkemyk tekstur.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.