Bruschetta er en tykk skive grillet brød som serveres med litt olivenolje og salt, som regel som antipasti (forrett) i et italiensk måltid. Den kommer i mange utgaver, og den mest kjente versjonen er med tomatbiter, løk, hvitløk og basilikum.
Bruschetta er vanlig i hele Italia, og avhengig av lokale tradisjoner blir det grillede brødet servert med kyllingleverpuré, spekemat, eller i sin enkleste form, gnidd inn med et fedd hvitløk. Særlig utbredt er bruschetta i det toskanske kjøkkenet, der brød er en av basisingrediensene, og med ferskpresset olivenolje kalles den her fett’unta, som betyr ‘oljet skive’.
Grilling av brød er en tradisjonell måte å bruke gammelt brød på i stedet for å kaste det, og gjennom historien har bruschetta vært vanlig bondekost. Med litt olje er dette et enkelt og energirikt måltid, som gjerne ble servert til arbeiderne som et mellommåltid.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.