Bloody Mary
Med tomatjuice og stangselleri hører Bloody Mary hjemme blant de mer utradisjonelle cocktailene.
Av .
Lisens: CC BY SA 4.0

Bloody mary er en drink som blant annet består av vodka, tomatjuice og Tabasco, og serveres med stangselleri. Tomatjuice og stangselleri er uvanlige ingredienser i drinker, men Bloody Mary regnes like fullt som en av de store klassikerne, og har røtter tilbake til 1920-tallet.

International Bartenders Association bruker følgende oppskrift:

Historie

Det er gjengs enighet om at den franske bartenderen Fernand Petiot står bak Bloody Mary, og at den så dagens lys da han arbeidet på Harry’s New York Bar i Paris på 1920-tallet. Da han senere flyttet til New York, tok han oppskriften med seg. Bloody Mary ble svært populær i USA, og regnes som en av de store klassikerne innen drinker.

Navnet på drinken er gjenstand for diskusjoner. Noen mener den er oppkalt etter den engelske dronningen Maria Tudor, som fikk tilnavnet Bloody Mary etter at hun fikk flere hundre protestanter henrettet under sin regjeringstid. Andre mener den er oppkalt etter en bartender som jobbet på den livlige baren The Bucket of Blood i Chicago.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg