Belgfrukter, fellesbetegnelse for ulike typer erter, bønner og peanøtter som bestanddel i kostholdet. På grunn av sin ernæringsmessige sammensetning har belgfrukter en svært viktig rolle i kosten særlig i tropiske strøk og for vegetarianere og veganere. Tørre belgfrukter inneholder svært mye protein (20–30 %) og har en aminosyresammensetning som gjør at de utfyller proteinet i korn. Ved å bruke belgfrukter er det derfor mulig å oppnå en god proteinkvalitet selv om kosten ikke inneholder animalske matvarer. Innholdet av fett varier fra nesten ingenting til 18 % i soyabønner og ca. 40 % i peanøtter.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.