Bastardskilpadder, skilpaddeslekt i familien havskilpadder. Bredt, hjerteformet ryggskjold, som er nesten like bredt som langt. Dette skiller dem fra glattkaretten. Platene langs midten av ryggen er ganske små, mens platene langs sidene er mye bredere. To arter

Kemps bastardskilpadde L. kempii,; ryggskjoldet inntil 70 cm; har gråbrun – nærmest svart ryggside, lys underside. Yngler kun på ett sted i Den meksikanske Golf; er påtruffet noen ganger i Europa, bl.a. to ganger i Danmark, men hittil ikke i Norge. Arten er utryddingstruet. Lever av krabber, snegler, muslinger, kråkeboller og maneter.

Arten L. olivacea lever i Stillehavet og Det indiske hav, men er også observert i Atlanterhavet. Tradisjonelt har denne arten blitt betraktet som den mest tallrike havskilpadde i verden, men den er i dag i tilbakegang. Ryggskjoldet er grågrønt, men kan av og til virke rødaktig på grunn av algevekst. Bukskjoldet er skittenhvitt. Arten er kjent for at eggleggingen skjer synkronisert, og det er en massevandring av hunner til strendene der egglegging foregår.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.