Whimsical

Faktaboks

Whimsical
Jo Morten Kim Weider
Født
4. august 1980

Whimsical, oppvokst på Hvasser i Tjøme kommune i Vestfold, norsk rapper, låtskriver, komponist og skribent.

Whimsical gjorde seg først bemerket da han i 2000 vant Tommy Tees demokonkurranse «Grand Tee» på radioprogrammet National Rap Show på NRK P3.

Han ga ut EP-en Coming Home i 2004, og tittellåten fikk stor rotasjon på NRK-programmet Svisj. Musikkvideoen til «Coming Home», der fem lettkledde fotomodeller ligger og vrir seg, ble omstridt på grunn av dens fremstilling av kvinner. Det feministiske tidskriftet Fett hevdet for eksempel at Weider hadde en «talibansk holdning til kvinner». Whimsical ga ut albumet The Glow i 2005. Albumet fikk en liten hit med den Maria Mena-gjestende singelen «Everytime». Skiven fikk også en del oppmerksomhet for låten «Gotta Leave», der Whimsical rappet om å skyte daværende statsminister Kjell Magne Bondevik.

I 2011 gjorde Weider comeback under navnet Whims med singelen «Meg deg». Han hadde da gått over fra engelsk til norsk og uttrykte selv at han ville lage musikk som er mer «autentisk og oppriktig». I forbindelse med en artikkel om feministiske forbilder i amerikansk hiphop i Fett, bladet han selv hadde kranglet med tidligere, tok samtidig Whimsical selvkritikk for måten han tidligere hadde portrettert kvinner i musikkvideoer og låter. «Jeg slukte ukritisk et amerikansk machoutrykk», konstaterte Whims i et intervju med Dagsavisen.

I 2000 dannet Whimsical gruppen Femte Kolonne sammen med Definite og Apollo, som senere ble forsterket med Jester og DJ Goldfinger fra Klovner i Kamp, men dette prosjektet utviklet seg aldri til noe mer enn en konsert og enkelte gjesteopptredener på hverandres prosjekter. Whims har ellers jobbet med blant andre Kleen Cut og Sandra Lyng Haugen.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg