Togo har verneplikt etter utvelgelse, med militærtjeneste i to år. De samlede styrketall for Togos væpnede styrker er 13 450 aktivt personell. I tillegg kommer 3000 halvmilitært personell i et gendarmeri. Togo har forsvarspolitiske bånd med Frankrike, som assisterer med trening av militært personell.

Hæren

Hæren har en styrke på omkring 13 000 aktivt personell. Materiell omfatter to stridsvogner av typen T-54 og/eller T-55, 18 lette stridsvogner av typen Scorpion, 20 stormpanservogner, seks selvdrevne artilleri, og 86 pansrede personellkjøretøy. I tillegg har hæren lett artilleri og luftvernartilleri.

Flyvåpenet

Flyvåpenet har en styrke på 250 aktivt personell. Materiell inkluderer fem transportfly, tre treningsfly, som også kan brukes som lette angrepsfly, og åtte helikoptre.

Marinen

Marinen har en styrke på omkring 200 aktivt personell, inkludert marineinfanteri, og tre patruljefartøy.

Internasjonale operasjoner

Togo deltok i 2022 i FN-operasjonen i Mali (MINUSMA) med 733 personell (en mekanisert infanteribataljon og ett felthospital), og et mindre antall personell i FN-operasjonene i Den sentralafrikanske republikk (MINUSCA), Sør-Sudan (UNMISS), og Vest-Sahara (MINURSO).

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

  • The International Institute of Strategic Studies (IISS) (2023). The Military Balance 2023

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg