Verneplikt etter utvelgelse, militærtjeneste 2 år. Togo har forsvarssamarbeid med Frankrike. De samlede styrketall var i 2014 ifølge tall fra IISS 8550, i tillegg 750 halvmilitære i et gendarmeri.

Hæren hadde en personellstyrke på omkring 8100. Tyngre materiell omfattet to stridsvogner (av typen T-54 og/eller T-55), ni lette stridsvogner av typen Scorpion, 61 oppklaringsvogner, 20 stormpanservogner, og 30 pansrede personellkjøretøy.

Flyvåpenet hadde en personellstyrke på omkring 250. Materiell inkluderte 10 treningsfly (som og kan brukes som angrepsfly/lette angrepsfly), fem transportfly, og fire helikoptre.

Marinen hadde en personellstyrke på omkring 200 (inkludert marineinfanteri), og tre patruljefartøy.

Togo deltok i 2014 i FN-operasjonene på Elfenbenskysten (UNOCI) med 469 personell og seks observatører, i Liberia (UNMIL) med en personell og to observatører, i Mali (MINUSMA) med 933 personell, i Sudan (UNAMID) med seks observatører, i Sør-Sudan (UNMISS) med en personell, og i Vest-Sahara (MINURSO) med en observatør.

  • The International Institute of Strategic Studies (IISS) (2015). The Military Balance 2015, kap. 9, Sub-Saharan Africa, s. 475.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.