Planten er kjent fordi den inneholder søtningsstoffer, «steviosider», som er en fellesbetegnelse for flere steviolglykosider, blant annet steviol, steviosid og rebaudiosid. Tørket Stevia er 30 til 45 ganger søtere enn rørsukker (sukrose). Om glykosidene ekstraheres fra bladene, kan en få et konsentrat som er 250 til 300 ganger søtere enn sukker.
Statens legemiddelverk har klassifisert planten som handelsvare, og siden den lenge har vært i handelen i Europa som tørkede blad brukt i te, er den lovlig å omsette. Ekstrakter av planten brukt som søtstoff ble godkjent som tilsetningsstoff i Norge i 2012. Dette ekstraktet inneholder minst 95 prosent av de to steviolglykosidene steviosid og rebaudiosid, og tilsetningsstoffet har fått koden E 960.
Kommentarer (1)
skrev Lars Raft
Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.
Du må være logget inn for å kommentere.