Statens vegvesen

Vegtrafikksentralen for Østlandet holder til i rett over Operatunnelen i Oslo. Vegtrafikksentralens oppgave er å trafikkovervåke og styre tunneler og vegstrekninger som er tilknyttet sentralen.
Vegtrafikksentralen i Oslo

Artikkelstart

Statens vegvesen (forkortet SVV) er et forvaltningsorgan og en statlig tjenesteprodusent underlagt Samferdselsdepartementet.

Faktaboks

Også kjent som

SVV

SVV består av seks fagdivisjoner og et direktorat. Etaten ledes av en vegdirektør. Vegdirektoratet ligger i Oslo, mens divisjonene har sine hovedkontor i Bergen (utbygging), Tromsø (drift og vedlikehold), Arendal (trafikant og kjøretøy), Trondheim (transport og samfunn), Drammen (IT) og Moss (fellesfunksjoner). I tillegg har SVV 79 trafikkstasjoner rundt om i landet. I forvaltningssaker er Vegdirektoratet det øverste forvaltningsnivået og klageinstans til divisjonene.

SVV er veimyndighet for riksveiene og har ansvar for å forvalte, utrede, planlegge, bygge, drifte og vedlikeholde disse. De er også løyvemyndighet for riksveiferjesamband og person- og godstransport og tildeler kontrakter for driften av riksveiferjesamband. De har også ansvar for å drive tilsyn med trafikanter og kjøretøy. SVV utarbeider også forutsetninger og retningslinjer for veiutforming, trafikantopplæring og krav til kjøretøy.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg