En trafikkstasjon er et offentlig organ underlagt Statens vegvesen som foretar registrering og kontroll av motorkjøretøyer, forestår førerprøven, utsteder førerkort og foretar avlesning og kontroll av fartsskrivere. Trafikkstasjonene har tilsyn med bilverkstedene og yter bistand til politi og domstoler i forbindelse med trafikkulykker, med mer.

Fra 1. januar 2003 ble organiseringen med ett vegkontor i hvert fylke erstattet med et regionvegkontor i hver av Vegvesenets fem regioner. Regionene består av tre til fem fylker, og hver region er delt inn i fire til sju distrikter, totalt 30. I hvert distrikt er det et distriktsvegkontor. I 2023 er til sammen 70 trafikkstasjoner underlagt disse.

Trafikkstasjonene har omtrent samme funksjoner som tidligere Statens bilsakkyndige, deretter Biltilsynet (til 1995) hadde, nemlig kontroll, tilsyn og veiledning.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg