Ståle Storløkken

Faktaboks

Ståle Storløkken
Født
19. februar 1969, Lillehammer
Ståle Storløkken
Av .

Artikkelstart

Ståle Storløkken er en norsk musiker, keyboardist, organist, pianist og komponist. Han har fra 1990-tallet og utover gjort seg bemerket i en rekke, varierte sammenhenger, gjerne med musikk innen moderne, eksperimentelle eller jazz og jazzrock-influerte uttrykk i ensembler som Terje Rypdal Skywards og ikke minst Supersilent. Han har også spilt mye annen musikk, blant annet rock, barnemusikk og folkemusikk.

Bakgrunn og karriere

Ståle Storløkken studerte i 1988–1990 ved jazzlinjen ved Trøndelag Musikkonservatorium i Trondheim, og tok senere to års videreutdanning samme sted. Storløkken har vært aktiv i mange sammenhenger, både som leder, gruppemedlem og backingmusiker. Sammen med trompetisten Arve Henriksen og trommeslager Jarle Vespestad dannet han Veslefrekk på begynnelsen av 1990-tallet. Trioen gav ut sin selvtitulerte debut i 1994. Under Nattjazz i 1997 opptrådte de sammen med produsenten og støymusikeren Helge «Deathprod» Steen, noe som ble begynnelsen på jazz, avant-garde og improvisasjonsensemblet Supersilent. Gruppen albumdebuterte i 1998 med utgivelsen 1-3, og har siden gitt ut et titalls album.

Storløkken har også spilt i grupper som The Stoken Experience og i Terje Rypdal Skywards. Sammen med Christian Wallumrød leverte han bestillingsverket Eight Thirty til Kongsberg Jazzfestival i 1994. Han har også medvirket både på album og i livesammenheng med artister som Gunnar Andreas Berg, Elbjørg Raknes, Audun Kleive, Thomas Strønen og Kjetil Møster. I tillegg har han spilt med blant andre Cadillac, Big Bang og Odd Nordstoga.

Utmerkelser

Ståle Storløkken fotografert Januar 2020 under overrekkelsen av Buddy-prisen 2019, på Victoria nasjonale jazzscene
Ståle Storløkken fotografert under overrekkelsen av Buddy-prisen 18.01.2020

I januar 2020 mottok Storløkken Buddy-prisen for 2019.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg