Elephant9

Elephant9, norsk instrumentaltrio innen jazz/rock, dannet av Torstein Lofthus (trommer), Nikolai Hængsle Eilertsen (bass) og Ståle Storløkken (tangenter) i Oslo i 2006 under navnet Storløkken/Eilertsen/Lofthus. Året etter skiftet trioen navn til Elephant9. Bandet er kjent for sin instrumentale fusjon av jazz og progressiv rock med innslag av psykedelia, og kritikere har beskrevet uttrykket som en blanding av Deep Purple og Miles Davis anno 1970-tallet. Storløkken, Eilertsen og Lofthus er også kjent fra band som Humcrush, Shining, The National Bank og Supersilent.

Elephant9 debuterte med albumet Dodovoodoo (2008) på Rune Grammofon til strålende kritikker fra en internasjonal musikkpresse med Uncut og Mojo i spissen, og fulgte opp med Walk the Nile i 2010 som samme år vant Spellemannprisen i klassen jazz. Begge albumene ble innspilt live på analogt utstyr i Grand Sport Studio i Oslo, hvilket skapte det varme og organiske uttrykket som etterhvert har blitt trioens varemerke.

I november 2010 opptrådte Elephant9 i London sammen med Motorpsycho, og besøkte samtidig BBC som en del av programserien «Jazz on 3». Året etter ble radiokonserten utgitt som Live at the BBC i et begrenset opplag på LP, et album som befester trioens posisjon som et av Norges beste liveband.

I september 2012 kom albumet Atlantis, som var resultatet av et samarbeid med den svenske gitaristen Reine Fiske, kjent fra bandet Dungen. Utgivelsen fikk svært god omtale i både hjemlig og utenlandsk presse, og ble etterfulgt av flere konserter i Norge og Sverige. Albumet ble nominert til Spellemannprisen i 2012 i klassen jazz.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg