Rockheim Hall of Fame

Artikkelstart

Rockheim Hall of Fame er en utmerkelse som deles ut av Rockheim, Norges nasjonale museum for populærmusikk, i Trondheim. I 2019 åpnet det en permanent utstilling over de innlemmede artistene.

Kriterier

Norske artister som har hatt stor betydning for norsk populærmusikks utvikling og utbredelse, og som har satt dype spor etter seg, kan innlemmes i Rockheim Hall of Fame. Dette gjelder spesielt personer eller grupper med ekstraordinære karrierer og andre som har hatt en særlig innflytelse på populærmusikkens historie i Norge. Et kriterium er at det er minst 25 år siden de platedebuterte.

Innlemmede artister

Fem artister ble innlemmet i begge de to første årene, 2011 og 2012. Deretter har som regel tre artister blitt innlemmet hvert år. Prosessen begynner med at en nominasjonskomité på syv personer plukker ut ni kandidater. En storjury på 200 personer stemmer deretter over disse. De tre artistene med flest stemmer blir innlemmet i Rockheim Hall of Fame. Seremonien foregår i Trondheim.

Rockheims ærespris

Siden 2017 har Rockheims ærespris blitt utdelt. Første mottaker var radio-dj-en Harald Are Lund. I 2018 fikk manageren og bransjemannen Barry Matheson prisen for lang og tro tjeneste. En egen jury plukket ut av Rockheim velger kandidaten.

Innlemmede artister

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg