Rockheim, som er etablert i og på toppen av det gamle kornlageret på Brattøra.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk
Rockheim
Rockheim i oktoberrosa for å støtte rosa-sløyfe-aksjonen.

Rockheim er det nasjonale museet for populærmusikk i Norge. Rockheim har som hovedansvar å samle inn, ta vare på og formidle norsk populærmusikk fra 1950-tallet og fremover. Museet, som offisielt åpnet dørene 5. august 2010, ligger på Brattørkaia i Trondheim.

Den faste utstillingen

Rockheims faste utstilling er lagt opp som en reise gjennom nyere norsk musikk- og kulturhistorie, der den tar oss med fra 1950-tallets gryende ungdomskultur til dagens digitale mediemangfold. I utstillingen løftes band, artister og bransje frem i lys av de ulike tiårenes kulturhistorie. Utstillingen omfatter også diverse spesielle gjenstander som har hatt betydning i den norske rock- og pophistorien.

Skiftende utstillinger

I de skiftende utstillingene tar man for seg temaer fra musikkhistorien og samtidskulturen, der både lokale, nasjonale og internasjonale fenomener blir behandlet.

Mediateket

Mediateket er en samling med forskjellige medier som er tilgjengelig for publikum. I Mediateket kan man fordype seg i rocklitteraturen og oppleve originale smakebiter fra musikk- og videoarkivet. Her finnes også et bibliotek med bøker, magasiner og oppslagsverk fra rockens og musikkens verden.

Rockheim inneholder en scene med kapasitet på 350 plasser. Dessuten flere mindre lokaler, en restaurant og en museumsbutikk.

Rockheim Hall of Fame

Rockheim Hall of Fame er en utmerkelse som deles ut av Rockheim. I 2019 åpnet det en permanent utstilling over de innlemmede artistene.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg