Regionfelt Østlandet

US Marine Corps trener skarpskyting med M1A1 Abrams stridsvogner i regionfeltet under øvelsen Cold Response i 2016.
/Forsvaret.
Lisens: CC BY 2.0
Regionfelt Østlandet omfatter også en rekke gamle seteranlegg og andre historiske plasser. Her fra Knubblisetra, fotografert mot sørøst i retning Osensjøen.

Artikkelstart

Regionfelt Østlandet (RØ) er et stort militært skyte- og øvingsfelt ved Gråfjellet i Åmot kommune i Østerdalen. Feltet dekker i alt ca. 193 km² og er grovt sett avgrenset av rv. 215 Rena–Nordre Osen i sør, Storsjøen i nord, av fv. 607 i vest og av Osensjøen/Slemdalen i øst. Høyden i området er 400–900 moh. Feltet dekker øvings- og skytebehovet for Forsvarets avdelinger, særlig hæravdelinger som hører hjemme i østlandsregionen.

Faktaboks

Også kjent som

Soldater fra ulike avdelinger har i RØ mulighet til sammen å trene skarpt og operere raskt i ulike typer terreng. Luftforsvaret bruker området i samtrening med hæravdelingene. Også utenlandske styrker øver i RØ.

Vedtaket om å legge feltet til Gråfjellet ble gjort av Stortinget i 1999, til tross for at plasseringen av regionfeltet var omstridt, spesielt fra natur- og miljøvernhold. Anleggsarbeidene begynte i 2002, og første del av regionfeltet ble tatt i bruk i 2005.

RØ stod ferdig utbygd i 2009 og overtok for Hjerkinn skytefelt, som fra 2005 gradvis har blitt tilbakeført og innlemmet i Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg