Faktaboks

Offisielt navn
PIERRE ROBERT GROUP AS
Organisasjonstype
Aksjeselskap
Forretningsadresse
Oslo
Daglig leder
Maiken Mo
Styreleder
Hege Brekke
Pierre Robert basisplagg
Basisplagg i ull fra Pierre Robert, designet av Patricia Nazareno.
Pierre Robert basisplagg

Pierre Robert er en norsk undertøysprodusent som startet med sokker, strømper og undertøy i 2006, og som etter hvert har utvidet sortimentet til andre typer produkter som T-skjorter, luer, treningstøy og begrensede kolleksjoner i samarbeid med kjendiser, som Jenny Skavlan og Hanneli Mustaparta.

Pierre Robert Group er et selskap i Orkla som eier Pierre Robert og La Mote, samt Norlyn, Black Horse og Finnwear, merkevarer som kun selges i det finske markedet.

Historie

Logo
Logo
Pierre Robert Group.
Barnetøy
Barnetøy i ull fra Pierre Robert.
Barnetøy

Det startet med La Mote, som ble lansert av Hjemmets Produkter i 1959. Det var Jørgen Nordskar som sto bak ideen om å bruke et franskklingende navn på strømpebuksene, som likevel kunne uttales av norske husmødre, dermed ble det La Mote og ikke La Mode. Hjemmets Produkter ble senere til HOMES, og ble kjøpt opp av Lilleborg. I 1986 ble Lilleborg en del av Orkla. I 2006 kjøpte La Mote AS Pierre Robert merkenavnet.

Pierre Robert var opprinnelig et svensk kosmetikkmerke, startet av Knut Wulf, som lanserte de første produktene i Sverige allerede i 1940-årene. Navnet er en sammenstilling av Wulfs to sønners navn, Pierre og Robert. I 1945 ble LdB lansert, som fremdeles er et kosmetikkmerke. I 1975 ble Pierre Robert solgt til Unilever, og i 2006 overtok Orkla merkenavnet Pierre Robert. La Mote endret navn til Pierre Robert Group fra 2008, og hadde da allerede lansert sin første undertøyskolleksjon for damer under merkenavnet Pierre Robert.

Pierre Robert Group har også kjøpt opp de finske merkevarene Norlyn, Black Horse og Finnwear, som er henholdsvis damestrømper og sokker, herre- og gutteundertøy og badetøy for voksne og barn. Hovedkontorer ligger i Oslo og i Vantaa, utenfor Helsingfors i Finland. Varelagrene til virksomheten ligger i Halden (Norge), Borås (Sverige) og Hämeenlinna (Finland). Årlig omsetning for Pierre Robert Group AS i 2021 var om lag 400 millioner NOK og selskapet har 121 ansatte. Produktene selges i hovedsak i dagligvare og på nett.

Produkter

Fra å kun fokusere på undertøy, sokker og strømpebukser har Pierre Robert utviklet seg til å bli leverandør av base- og nøkkelplagg til hele familien, og utvidede kleskolleksjoner til dame under konseptet KAPSEL. I dag er de en av Norges største undertøysprodusenter og selges i nesten 4000 butikker, samt online. Sjefsdesigner er Patricia Nazareno, som tidligere har jobbet for blant annet Varner Gruppen og Tom Wood. I 2017 hadde PRG et samarbeid med Hanneli Mustaparta på ullkolleksjonen, i 2019 og 2020 med Jenny Skavlan, som også gjorde noe design på deler av undertøyskolleksjonen i 2020.

Produksjon

KAPSEL
Pierre Roberts KAPSEL kolleksjon.

Pierre Robert produseres primært i Kina og Italia. Da de i 2016 kjøpte det finske selskapet økte antallet leverandører fra 42 ti 56; i dag har de til sammen 36 leverandører som jobber med merkevarene. En tredjedel av leverandørene har Pierre Robert Group jobbet med i over ti år eller lenger, leverandøren de har samarbeidet lengst med, en italiensk produsent av strømpebukser, har de jobbet med i 43 år.

PRG bruker merkeordninger som GOTS (Global Organic Textile Standard), Global Recycled Standard og Svanemerket. 95 prosent av ullproduktene er Svanemerket.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Litteratur

  • Klepp, I.G. og T.S. Tobiasson (2013). Ren ull, Aschehoug
  • Klepp, I.G. og T.S. Tobiasson (2018), Norsk strikkehistorie, Vormedal
  • Klepp, I.G. og T.S. Tobiasson (2020), Lettkledd, Solum Bokvennen

Faktaboks

Sektorkode
2100 Private aksjeselskaper mv.
Næringskode(r)
46.421 Engroshandel med klær

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg