Museum og bresenter i Fjærland i Sogn og Fjordane. Norsk Bremuseum åpnet i 1991 og er et informasjonssenter for snø, is og breer. Det omfatter både naturvitenskapelige og kulturhistoriske fagfelt. Målet med museet er å samle, skape og spre kunnskap om breer og klima. Museet har omkring 70 000 besøkende årlig.

Museet omfatter også Ulltveit-Moe senter for klimaviten, hvor kunnskap blir formidlet gjennom ei opplevelsesreise i tid fra atmosfæren ble til, via siste istid, og fram til år 2100. Museet er et offentlig godkjent nasjonalparksenter, med spesiell informasjon om Jostedalsbreen nasjonalpark.

Museet er organisert som en stiftelse, opprettet av Den Norske Turistforening, International Glaciological Society, Norges vassdrags- og energidirektorat, Norsk Polarinstitutt, Høgskulen i Sogn og Fjordane, Universitetet i Bergen og Universitetet i Oslo.

Den særpregede museumsbygningen, oppført i 1991, er tegnet av Sverre Fehn. Volumoppbyggingen og bruken av ubehandlet betong og treverk samvirker på en måte som kjennetegner Fehns modernisme.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.