Norsk Bremuseum

Norsk Bremuseum i Fjærland i Sogn og Fjordane, oppført i 1991. Bygget inneholder et informasjonssenter for snø, is og breer og omfatter både naturvitenskapelige og kulturhistoriske fagfelter

Av /NTB Scanpix ※.

Artikkelstart

Museum og bresenter i Fjærland i Sogn og Fjordane. Norsk Bremuseum åpnet i 1991 og er et informasjonssenter for snø, is og breer. Det omfatter både naturvitenskapelige og kulturhistoriske fagfelt. Målet med museet er å samle, skape og spre kunnskap om breer og klima. Museet har omkring 70 000 besøkende årlig.

Senter for klimaviten

Museet omfatter også Ulltveit-Moe senter for klimaviten, hvor kunnskap blir formidlet gjennom ei opplevelsesreise i tid fra atmosfæren ble til, via siste istid, og fram til år 2100. Museet er et offentlig godkjent nasjonalparksenter, med spesiell informasjon om Jostedalsbreen nasjonalpark.

Organisering

Museet er organisert som en stiftelse, opprettet av Den Norske Turistforening, International Glaciological Society, Norges vassdrags- og energidirektorat, Norsk Polarinstitutt, Høgskulen i Sogn og Fjordane, Universitetet i Bergen og Universitetet i Oslo.

Bygningen

Den særpregede museumsbygningen, oppført i 1991, er tegnet av Sverre Fehn. Volumoppbyggingen og bruken av ubehandlet betong og treverk samvirker på en måte som kjennetegner Fehns modernisme.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg