DNTs logo.

DNT. Begrenset gjenbruk

Denne hytta på Skjomfjellet innenfor Narvik er en av DNTs mange selvbetjente turisthytter. Alle medlemmer kan benytte seg av hyttene, og de får tilgang med DNTs passnøkkel. Foto: www.infoto.no

Harald Harnang. Begrenset gjenbruk

DNT, friluftsorganisasjon stiftet 1868. Den har som formål å fremme et enkelt, aktivt, naturvennlig og sikkert friluftsliv i skog og fjell. Foreningen driver en utstrakt opplysningsvirksomhet og hjelper til med planlegging av fotturer over hele landet, arrangerer en rekke kurser (bl.a. i brevandring og klatring) og fellesturer.

DNT har merket ca. 20 000 km med sommerruter og ca. 7000 km vinterløyper; rutene er beskrevet i håndboken Til fots i Norge. Foreningen er sterkt engasjert i naturvern. DNT har 57 medlemsforeninger med til sammen 290 790 medlemmer (2016) og disponerer 538 hytter over hele landet. Ved hyttene var det i 2014 70 000 overnattinger. Aktiviteten og medlemstallet har vært økende de siste 18 årene.

Foreningene arrangerer årlig over 4000 turer og kurs med til sammen ca. 100 000 deltakere. Utgir bladet Fjell og Vidde (seks utgivelser i året) og årbok.

Hovedkontoret ligger i Oslo. Generalsekretær fra september 2013 er Nils Øveraas, etter Kristin Krohn Devold (2006-13).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.