Misjonsalliansen

Artikkelstart

Misjonsalliansen er en norsk tverrkirkelig misjonsorganisasjon som arbeider med misjons- og bistandsarbeid i Afrika, Asia og Sør-Amerika. Organisasjonen prioriteter å bruke lokale medarbeidere og å arbeide med fattige og marginaliserte mennesker. Inntil 2011 het organisasjonen Den norske Misjonsallianse. Endringen til Misjonsalliansen skyldes at organisasjonen ønsket å markere seg som en internasjonal organisasjon.

Organisasjonen ble startet i 1901 av predikanten og misjonæren Ludvig Eriksen, som var påvirket av pinsebevegelsen og baptistisk kristendom. Da Eriksen startet organisasjonen, hadde han bakgrunn som misjonær i Kina for Den Norske Kinamission og senere The Scandinavian Missionary Alliance.

Misjonsalliansen er blant de organisasjoner som bruker faddere i Norge og som har arbeidet med bruk av frivillige og mikrokreditt. Litt over 40 prosent av de anskaffede midlene kom i 2017 fra fadderavtaler.

Organisasjonen har hatt flere prosjekter for NORAD. I 2018 hadde Misjonsalliansen utviklingsprosjekter i Bolivia, Brasil, Ecuador, Filippinene, Kambodsja, Kina, Liberia, Sierra Leone og Vietnam.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Litteratur

  • Borgejordet, Tonje (2009). Frivillig arbeid – et grensefenomen: en antropologisk undersøkelse av Missionsalliansens voluntørtjeneste i Bolivia. Mastergradsoppgave i sosialantropologi. Oslo: Universitet i Oslo.
  • Dehlin, Harald Stene (1976). Grotid i øst: en misjonskavalkade. Oslo: Lutherforlaget.
  • Den norske Misjonsallianse (2004). 50 år på Taiwan. Oslo: Den norske Misjonsallianse.
  • Heggernes, Tomas (2003). Misjonsalliansens sitt mikrokredittprosjekt i Bolivia. En beskrivelse og analyse. Bergen: Norges Handelshøyskole.
  • Hjelm-Larsen, H. (1951). Komme ditt rike: Den norske Misjonsallianse i 50 år 1901 – 1951. Oslo: Den norske Misjonsallianse.’
  • Hjelm-Larsen, H. (1940).40 år i Chahar, 1901 – 1941. Oslo: Den norske Misjonsallianse.
  • Palma, Boris Aquirre (2003). Community development in the marginal urban areas of isla Trinitaria and Paraiso de la Flor in Guayaqull Ecuador. Stavanger: Misjonshøgskolens forlag.
  • Skulerud, Olai (1926). Under korsmerket: artikler viet missionæren dr.phil Ludvig Eriksen og missionslæge Kristian Hannestads minde. Stabekk: Missionsalliancen.

Kommentarer (2)

skrev Sverre Olav Lundal

Den norske misjonsallianse skifta namn til Misjonsalliansen i i 2011. Budsjett 2013: 105 mill. Organ: Tsjili, samanslåing av Misjonsvennen og Fadder.

svarte Hans-Jørgen Wallin Weihe

Takk skal du ha jeg tar ikke med budsjetttallene, men navneskiftet skal jeg ta med. Når jeg ikke tar med budsjetttall er det dels fordi jeg vil bruke oppdaterte tall (2017) og dels fordi jeg er forsiktig med slike tall siden de hele tiden bør oppdateres

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg