Midtvesten

Landskap i Nebraska, som er en del av Midtvesten.

Av .
Lisens: Public domain

Midtvesten er den delen av USA som ligger omkring Great Lakes vest for Pennsylvania og den nordre delen av Mississippidalen frem til Rocky Mountains. Området består i dag av de tidligere regionene Northwest Territory (Old Northwest) og Great Plains.

Faktaboks

Også kjent som
eng. Middle West, Midwest

Til Midtvesten regnes delstatene Ohio, Michigan, Indiana, Illinois, Wisconsin, Minnesota, Iowa, Missouri, Kansas, Nebraska, North-Dakota og South-Dakota. Det er et av verdens rikeste jordbruksområder, med stor produksjon av mais og svinekjøtt, i vest av hvete. I den østlige delen ligger flere store industribyer, blant dem Chicago og Detroit.

Midtvesten blir gjerne betegnet som The Heartland, men har i litteraturen ofte vært brukt som symbol på selvtilfreds og trangsynt borgerlighet. Politisk har regionen vært preget av isolasjonistiske holdninger i utenriksspørsmål og av liberalisme (begge partier) og agrar-radikalisme (se populisme – USA).

Midtvesten er et kjerneområde for norsk innvandring til USA.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg