Magazinet

Artikkelstart

Magazinet, tidligere kristelig avis som utkom i Oslo. Magazinet ble grunnlagt som månedstidsskrift 1989, var ukeavis fra 1996 og dagsavis med tre utgivelser ukentlig 2005–07. I 2008 fusjonerte Magazinet med dagsavisen Dagen og kom mellom 2008 og 2011 ut under navnet DagenMagazinet frem til den ble hetende bare Dagen fra 1. april 2011. Avisen hadde en vekkelseskristen plattform, den brakte nyheter, vitnesbyrd, «inspirerende undervisning» og reportasjer fra norske kristne miljøer. Sjefredaktør 1989–2007 var Vebjørn Selbekk.

Muhammad-karikaturene

Magazinet gjengav 10. januar 2006 faksimiler av de 12 karikaturtegningene av Muhammad som var publisert i Jyllands-Posten i Danmark. Tegningene var illustrasjoner til en reportasje om ytringsfrihetsdebatten i forbindelse med den danske karikaturstriden. Selv om tegningene allerede var gjengitt i flere andre norske aviser, førte Magazinets oppslag til spenning mellom Norge og grupper av muslimer i Midtøsten, Iran, Afghanistan og Indonesia. Redaktør Selbekk fikk anonyme drapstrusler, det ble internasjonale protester og demonstrasjoner, handelsboikott, brenning av den norske ambassaden i Damaskus i Syria og angrep på de norske FN-styrkene i Afghanistan.

Etter at Selbekk 10. februar 2006 offentlig beklaget det inntrufne, roet situasjonen seg. Høsten 2006 utgav Selbekk boken Truet av islamister, der han gjennomgikk saken og kritiserte myndighetenes behandling av den.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg