Faktaboks

Kristin Skogen Lund
Født
11. august 1966
Kristin Skogen Lund
Kristin Skogen Lund er administrerende direktør i Schibsted.
Kristin Skogen Lund
Av .
Kristin Skogen Lund på Gulltaggen i 2013
Kristin Skogen Lund var administrerende diretør i NHO fra 2012 til 2018.

Kristin Skogen Lund er en norsk næringslivsleder, og avtroppende konsernsjef i Schibsted.

Skogen Lund har en bachelorgrad fra University of Oregon i Eugene i USA og en MBA fra INSEAD Fontainebleau i Frankrike.

Etter opphold hos Eksportrådet i Madrid, samt dagligvarekonsernet Unilever og Coca-Cola, kom hun til SOL i 1998. Hos SOL skapte hun seg et navn innen mediebransjen, og hun ble hentet derfra i 2004 til stillingen som kommersiell direktør i Aftenposten. Tre år senere tok hun over ledelsen etter avisens mangeårige administrerende direktør, Olav Mugaas. Hun ledet avisen gjennom flere runder med kostnadskutt som fulgte en nedgang i annonseinntektene etter finanskrisen i 2008.

Påfølgende år ble Skogen Lund hentet til Telenor, som konserndirektør og leder for digitale tjenester.

I 2008 ble hun valgt som visepresident i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), før hun i 2010 tok over presidentvervet etter Paul-Christian Rieber. Da det ble kjent at John G. Bernander sa opp sin stilling som administrerende direktør i NHO i juni 2012, var det Skogen Lund som ledet ansettelseskomiteen. Hun trakk seg fra denne da det ble klart at hun selv var en sterk kandidat. Hun var administrerende direktør i NHO fra 2012 til 2018.

I 2018 ble Skogen Lund ansatt som konsernsjef i Schibsted.

Skogen Lund har innehatt en rekke styreverv, blant annet i Ericsson AB, Orkla, Aftonbladet, Nordic Semiconductor og Umoe, og er i dag styreleder i Oslo-Filharmonien, samt styremedlem i Mozilla og Adevinta.

I mars 2024 ble Skogen Lund utnevnt til ny styreleder i Flyktningehjelpen, etter Harald Norvik.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg