Kristin Skogen Lund, norsk næringslivsleder, fra november 2012 administrerende direktør i NHO. Skogen Lund har vært en profilert næringslivsleder etter at hun som 32-åring overtok ledelsen av internettportalen Scandinavia Online (SOL) kun fire måneder etter at hun ble ansatt som salgsdirektør samme sted. 

Skogen Lund har en bachelor fra University of Oregon i USA og tok en MBA ved den franske prestisjeskolen INSEAD. Etter opphold hos Eksportrådet i Madrid, samt dagligvarekonsernet Unilever og Coca-Cola, kom hun til SOL i 1998. Hos SOL skapte hun seg et navn innen mediebransjen, og hun ble hentet derfra i 2004 til stillingen som kommersiell direktør i Aftenposten. Tre år senere tok hun over ledelsen etter avisens mangeårige administrerende direktør, Olav Mugaas. Hun ledet avisen gjennom flere runder med kostnadskutt som fulgte en nedgang i annonseinntektene etter finanskrisen i 2008.

Påfølgende år ble Skogen Lund hentet til Telenor, som konserndirektør og leder for digitale tjenester. I 2008 ble hun valgt som visepresident i NHO, før hun i 2010 tok over presidentvervet etter Paul-Christian Rieber. Da det ble kjent at John G. Bernander sa opp sin stilling som administrerende direktør i NHO i juni 2012 var det Skogen Lund som ledet ansettelseskomiteen. Hun trakk seg fra denne da det ble klart at hun selv var en sterk kandidat. Hun ble innstilt og takket ja til stillingen som administrerende direktør i NHO i september 2012.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.