Kristin Skogen Lund

Faktaboks

Kristin Skogen Lund
Født
11. august 1966
Kristin Skogen Lund
Kristin Skogen Lund er administrerende direktør i Schibsted.
Kristin Skogen Lund
Av .

Kristin Skogen Lund er en norsk næringslivsleder, som fra desember 2018 er administrerende direktør i Schibsted.

Skogen Lund har vært en profilert næringslivsleder etter at hun som 32-åring overtok ledelsen av internettportalen Scandinavia Online (SOL) kun fire måneder etter at hun ble ansatt som salgsdirektør samme sted.

Bakgrunn og karriere

Kristin Skogen Lund på Gulltaggen i 2013
Kristin Skogen Lund var administrerende diretør i NHO fra 2012 til 2018.

Skogen Lund har en bachelor fra University of Oregon i USA og tok en MBA ved den franske prestisjeskolen INSEAD. Etter opphold hos Eksportrådet i Madrid, samt dagligvarekonsernet Unilever og Coca-Cola, kom hun til SOL i 1998. Hos SOL skapte hun seg et navn innen mediebransjen, og hun ble hentet derfra i 2004 til stillingen som kommersiell direktør i Aftenposten. Tre år senere tok hun over ledelsen etter avisens mangeårige administrerende direktør, Olav Mugaas. Hun ledet avisen gjennom flere runder med kostnadskutt som fulgte en nedgang i annonseinntektene etter finanskrisen i 2008.

Påfølgende år ble Skogen Lund hentet til Telenor, som konserndirektør og leder for digitale tjenester. I 2008 ble hun valgt som visepresident i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), før hun i 2010 tok over presidentvervet etter Paul-Christian Rieber. Da det ble kjent at John G. Bernander sa opp sin stilling som administrerende direktør i NHO i juni 2012, var det Skogen Lund som ledet ansettelseskomiteen. Hun trakk seg fra denne da det ble klart at hun selv var en sterk kandidat. Hun var administrerende direktør i NHO fra 2012 til 2018.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg