Faktaboks

Kreftforeningen
Organisasjonstype
Forening/lag/innretning
Forretningsadresse
Oslo
Stiftet
19.01.1988
Daglig leder
Ingrid Ross
Styreleder
Geir Riise

Kreftforeningen er en landsdekkende organisasjon for frivillig kreftarbeid i Norge. Kreftforeningens hovedmål er å bidra til forebygging av kreft, at flere skal overleve kreftsykdommen og at kreftrammede og pårørende skal ha en best mulig livskvalitet.

Arbeidsområder

Kreftforeningens viktigste arbeidsområder er å ta initiativ og bidra til forbedringer i kreftomsorgen, sette helsepolitiske problemer på dagsorden og støtte kreftforskningen. Videre drives et utstrakt opplysnings-, støtte- og veiledningsarbeid blant annet ved kurs og telefontjenesten Kreftlinjen.

Organisering

Den landsdekkende virksomheten er organisert i hovedkontor i Oslo og seksjoner i Tromsø, Trondheim, Bergen, Hamar, Tønsberg og Kristiansand. Hver seksjon ivaretar alle deler av Kreftforeningens virksomhet: pasientrettet innsats, forebyggende arbeid, helse og sosialpolitisk påvirkningsarbeid og inntektsskapende tiltak.

Finansiering

Kreftforeningen får inntektene sine gjennom kontingenter fra rundt 128 000 medlemmer, testamentariske gaver, tippemidler, gaver fra faste givere, samarbeid med næringslivet, aksjoner og innsamlinger. Kreftforeningen har samarbeidsavtaler med åtte pasientforeninger som tilbyr besøkstjeneste til nye kreftpasienter, medlemsmøter, informasjon, kurs og rekreasjonstilbud.

Rosa sløyfe-aksjonen

Rosa sløyfe-aksjonen, som arrangeres i samarbeid med Brystkreftforeningen i oktober hvert år, er organisasjonens mest kjente profilerings- og innsamlingsaksjon. I tillegg til å rette søkelyset mot brystkreften gir den årlig rundt 40 mill. kroner i inntekter til Kreftforeningen. Aksjonen er internasjonal, og startet i 1999.

Historikk

Kreftforeningen ble stiftet i 1988 som en sammenslutning av Norsk Forening til Kreftens Bekjempelse (stiftet 1938) og Landsforeningen mot Kreft (stiftet 1948).

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Kreftforeningen
Sektorkode
7000 Ideelle organisasjoner
Næringskode(r)
88.995 Sosiale velferdsorganisasjoner

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg