Faktaboks

Ivar Tindberg

Ivar Emil Tindberg

Født
15. april 1965, Tromsø

Ivar Tindberg er en norsk regissør, tekstforfatter, dramaturg og komponist, som særlig er kjent for sitt arbeid i musikkteatret. Han mottok i 2000 Prix Italia for beste musikkdramatikk for radio for Bokken Lasson – Sensibel suksess (NRK) til musikk av Gisle Kverndokk.

Regioppgaver

Ivar Tindberg har utdannelse i musikk, teater og litteratur fra Universitetet i Oslo og regiutdannelse fra Statens Teaterhøgskole. Han fikk sitt gjennombrudd som regissør da han iscenesatte den populære revyen Tusen år og like blid for Det Norske Teatret i 1997, en forestilling han også skrev musikk til. Han har senere hatt regi på musikaler som Sugar (Den Nationale Scene 2004), The Producers (Oslo Nye Teater 2011), Postkort fra Lillebjørn (Oslo Nye Teater 2012, dramatisering og regi etter Lillebjørn Nilsens sanger, dramatiseringen i samarbeid med Catrine Telle), Oliver! (Oslo Nye Teater 2013) og Wendy & Peter Pan (Den Nationale Scene 2019). Han har også regissert show som Bjarte Hjelmelands populære The Smuget Show (2005) og Ingrid Bjørnovs Til Elise? (2007) og 2012-ouverturen (2012). Blant hans oppgaver for taleteatret er Holbergs Den Stundesløse (Den Nationale Scene 2006) og barneforestillingen Kva nashornet såg (Det Norske Teatret 2018).

Dramatikerarbeid

Som dramatiker debuterte Ivar Tindberg i samarbeid med Catrine Telle med Ibsens barnTrøndelag Teater i 1991. Han både skrev librettoen til og hadde regi på Gisle Kverndokks operaversjon av Falkbergets Den fjerde nattevakt, med premiere på Den Norske Opera i 2005. Tonje Glimmerdal, i hans dramatisering og regi for Det Norske Teatret (2013), etter en bok av Maria Parr, ble i 2014 nominert til Heddaprisen for beste barne- og ungdomsforestilling.

Ivar Tindberg er sønn av Snorre Tindberg og bror av Svein Tindberg.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg