Catrine Telle er en norsk teaterregissør og teatersjef, som ledet Trøndelag Teater 2000–04 og Oslo Nye Teater 2010-2013.

Catrine Telle var blant grunnleggerne av Perleporten Teatergruppe, som ble stiftet i 1975. Etter regiutdannelse i Danmark kom hun til Den Nationale Scene i 1986, hvor hun hadde regien på uroppsetningen av Norvald Tveits I Satans vald. Hun har senere gjort bemerkede oppsetninger av Ragnar Hovlands Love Me Tender, om Elvis-myten, og Per Knutsens Edel har fest. Hun har ofte arbeidet i realistisk stil, blant annet i sin oppsetning av Lars Viks Rasmus og Juni til Festspillene i Bergen 1991, men hun er også kjent som musikalregissør, blant annet med produksjoner av Tolvskillingsoperaen (Riksteatret og Teatret Vårt i samarbeid i 2007) og Little Me (Rogaland Teater og Riksteatret i samarbeid i 2008). Hun har dessuten blandet figurteater med spill av menneskelige skuespillere, som i Nils Kjærs Det lykkelige valg på Centralteatret i 2013. Telle hadde suksess med regien av Ludvig Holbergs Erasmus Montanus på Nationaltheatret i 1996. For samme teater hadde hun ansvaret for oppsetningen av Botho Strauss' Stort og smått 1998 og Arne Lygres Brått evig i 2000.

Trøndelag Teaters forestilling Purpur og gull, som Telle regisserte med grunnlag i tekster og musikk av Åge Aleksandersen, vant Heddaprisen 2004 i klassen for årets forestilling. Sammen med Ivar Tindberg utviklet hun forestillingen Postkort fra Lillebjørn, basert på tekster og melodier av Lillebjørn Nilsen, og en stor publikumssuksess på Oslo Nye Teater i 2012.

Catrine Telle debuterte som spillefilmregissør med Ballen i øyet (2000).

Sceneweb om Catrine Telle

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.