Catrine Telle

Faktaboks

Catrine Telle
født:
28. mai 1953

Catrine Telle er en norsk teaterregissør og teatersjef, som ledet Trøndelag Teater 2000–04 og Oslo Nye Teater 2010-2013.

Catrine Telle var blant grunnleggerne av Perleporten Teatergruppe, som ble stiftet i 1975. Etter regiutdannelse i Danmark kom hun til Den Nationale Scene i 1986, hvor hun hadde regien på uroppsetningen av Norvald Tveits I Satans vald. Hun har senere gjort bemerkede oppsetninger av Ragnar Hovlands Love Me Tender, om Elvis-myten, og Per Knutsens Edel har fest. Hun har ofte arbeidet i realistisk stil, blant annet i sin oppsetning av Lars Viks Rasmus og Juni til Festspillene i Bergen 1991, men hun er også kjent som musikalregissør, blant annet med produksjoner av Tolvskillingsoperaen (Riksteatret og Teatret Vårt i samarbeid i 2007) og Little Me (Rogaland Teater og Riksteatret i samarbeid i 2008). Hun har dessuten blandet figurteater med spill av menneskelige skuespillere, som i Nils Kjærs Det lykkelige valg på Centralteatret i 2013. Telle hadde suksess med regien av Ludvig Holbergs Erasmus MontanusNationaltheatret i 1996. For samme teater hadde hun ansvaret for oppsetningen av Botho Strauss' Stort og smått 1998 og Arne Lygres Brått evig i 2000.

Trøndelag Teaters forestilling Purpur og gull, som Telle regisserte med grunnlag i tekster og musikk av Åge Aleksandersen, vant Heddaprisen 2004 i klassen for årets forestilling. Sammen med Ivar Tindberg utviklet hun forestillingen Postkort fra Lillebjørn, basert på tekster og melodier av Lillebjørn Nilsen, og en stor publikumssuksess på Oslo Nye Teater i 2012.

Catrine Telle debuterte som spillefilmregissør med Ballen i øyet (2000).

Eksterne lenker

Sceneweb om Catrine Telle

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg