Ingrid Bjørnov

Faktaboks

Født
5. desember 1963
Fødested
Oslo
Dollie de Luxe vant den norske finalen i Melodi Grand Prix 1984 med melodien «Lenge leve livet». Her Benedicte Adrian (til venstre) og Ingrid Bjørnov med filler i håret på scenen. Oslo 07.04.1984
Dollie de Luxe av /SCANPIC. Gjengitt med tillatelse
Ingrid Bjørnov spiller på Aksept sin hagekonsert - Aksept 30 år. Stiftelsen Kirkens Bymisjon Oslo. Oslo Pride. 27.06.2017.
Ingrid Bjørnov av /SCANPIX. Gjengitt med tillatelse

Ingrid Bjørnov er en norsk musiker (keyboards), sanger, komponist og tekstforfatter. Hun ble først kjent som 16-åring sammen med Benedicte Adrian i popduoen Dollie, senere Dollie de Luxe. De holdt det gående som duo til slutten av 1990-årene, men droppet Dollie-navnet og satte et slags punktum i 1999 med albumet Adrian/Bjørnov. To år senere samarbeidet de om musikken til musikalen Den syngende Frøken Detektiv og mysteriet på Grevly, og i 2007 om musikken til musikalen Markus og Julie, med tekst av Klaus Hagerup. Den ble satt opp på Trøndelag Teater med Ingrid Bjørnov som musikalsk ansvarlig.

Siden midten av 1990-årene har Ingrid Bjørnov også vært aktiv som musiker, orkesterleder, tekstleverandør og programleder i radio og fjernsyn og som kapellmester og repetitør ved flere teateroppsetninger, og hun har hatt suksess med egne show der hun utviser et betydelig satirisk talent: Eskorteservice for hverdagsmennesker (2001, albumversjon 2002), Ingrid Bjørnov bedriver klassisk hærverk (2003) og Til Elise? (2007). Hun har også gitt ut de humoristiske bøkene Ingrid Bjørnovs pianobok (2005) og Lakse-enka - nødskrik fra en tørrflue (2007). Dessuten har hun skrevet sanger og tekster for en rekke andre artister. I 2011 ledet Bjørnov tv-serien Reisen til popstjernen og ga ut sitt 2. soloalbum, Forklaring følger. Neste soloplate kom i 2017: Jugekors og sørgerender.

Ekstern lenke

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg