Faktaboks

Innovasjon- og teknologipartiet
Offisielt navn
PIRATPARTIET
Organisasjonstype
Forening/lag/innretning
Stiftet
28.06.2012
Styreleder
Svein Dahl (partileder)
Logo Innovasjon- og teknologipartiet
Logo Innovasjon- og teknologipartiet.
Logo Innovasjon- og teknologipartiet
Innovasjon- og teknologipartiet .

Innovasjon- og teknologipartiet (inntil 2023 Piratpartiet) er et norsk politisk parti som ble stiftet i 2012. Partiet fikk ved stortingsvalget 2021 cirka 2 300 stemmer (0,1 prosent), mot cirka 3 300 stemmer ved stortingsvalget 2017.

Ved fylkestingsvalget i 2019 stilte partiet liste i fire fylker og fikk 3 438 stemmer (0,1 prosent). Det stilte også liste ved kommunevalget i Oslo og Bergen og fikk totalt 908 stemmer.

Partileder fra 2020 er Svein Mork Dahl.

Kjernesaker

Innovasjon- og teknologipartiet er del av en internasjonal bevegelse med utspring i unge internettbrukere. Partiet ønsker å ta i bruk internetts store muligheter, med færrest mulig begrensninger og reguleringer fra det offentlige. Slik sett er Innovasjon- og teknologipartiet en ungdoms- og protestbevegelse. Partiet ser internett som et middel til å styrke demokratiet. Det ønsker blant annet å tillate anonyme ytringer på nettet, uten begrensninger. Kampen mot datalagringsdirektivet er ellers en hovedsak.

I kampen for økt personvern, som også står sentralt i partiets idégrunnlag, er det derimot ønskelig å styrke det offentlige Datatilsynet ved å gi det reell mulighet til å kalle tilbake konsesjoner og kreve full sletting av personopplysninger. Partiet vil også begrense private aktørers muligheter til å få adgang til sensitiv informasjon som er registrert i offentlige databaser. Det gjelder for eksempel i forsikringssaker.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Innovasjon- og teknologipartiet
Sektorkode
7000 Ideelle organisasjoner
Næringskode(r)
94.920 Partipolitiske organisasjoner

Kommentarer (4)

skrev Marcus Myge

Piratpartiets logo er ikke under begrenset gjenbruk. Men ligger under CC/BY-SA 4.0 lisens.

skrev Aksel-Johan Hegrem

Partiet har skiftet navn til Innovasjon- og teknologipartiet. jf. https://www.itpartiet.no/piratpartiet, nest nederts avsnitt og https://no.wikipedia.org/wiki/Innovasjon-_og_teknologipartiet

svarte Kjersti Kanestrøm Lie

Takk for påminnelsen! Nå er det rettet opp. Mvh. Kjersti i redaksjonen

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg