Henning Berg er en tidligere norsk fotballspiller, back/midtstopper, senere trener. Berg var blant annet på det norske laget som slo Brasil under VM i Frankrike i 1998.

Henning Berg er en av Norges mest meritterte fotballspillere gjennom tidene, med blant annet engelske seriemesterskap med to forskjellige klubber, Blackburn Rovers og Manchester United.

Etter karrieren har han stort sett vært trener i Norge og utlandet, men også fotballkommentator i TV 2.

Henning Berg var en sterk og aggressiv midtstopper og høyreback, flink til å takle, god med hodet og med en sikker pasningsfot.

Henning Berg spilte alle de tre kampene i VM i 1994, de to første som midtstopper, den siste som høyreback, og alle kampene i VM i 1998 alle tre som høyreback. Han spilte også den første kampen i EM i 2000 som midtstopper, der han ble skadet og ikke kunne spille de to siste.

Henning Berg vant Mesterligaen (Champions League) med Manchester United i 1999, tre engelske seriemesterskap, med Blackburn i 1995 og Manchester United i 1999 og 2000, ett engelsk FA-cupmesterskap med Manchester United, også i 1999, samt ett ligacupmesterskap med Blackburn i 2002.

Henning Berg er med 100 landskamper og 39 som kaptein. Han er den nordmannen som har tredje flest landskamper, etter Thorbjørn Svenssen og John Arne Riise, samt tredje flest kamper som kaptein bare slått av Thorbjørn Svenssen og Brede Hangeland. Henning Berg ble kåret til Årets Kniksen i 1999 og tildelt Kniksens hederspris for 2004.

  • E. Olsen, A. Scheie, P. Jorsett, O. Ulseth: Landslaget, J. M. Stenersens forlag, 1997
  • I. Bertelsen, T. H. Berglund, I. Odden: Oppslagsbok om norsk fotball, Wagner og Flust forlag, 2000

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.