Faktaboks

Vålerengens Idrettsforening

Vålerenga, Vål'enga og 'Enga

Organisasjonstype
Forening/lag/innretning
Forretningsadresse
Oslo
Stiftet
29.07.1913
Styreleder
Dag Asbjørn Olavson
Vålerenga IF logo
Av .

VIF, er en idrettsforening i Oslo som ble stiftet 29. juli 1913 under navnet Spring, endret året etter til Vaalerengens Idrætsforening. Den er særlig kjent som fotball- og ishockey-klubb, men driver også med andre idretter. Klubben ble i 1989 Norges første allianseidrettslag, en paraplyorganisasjon inndelt i selvstendige lag for hver idrett: Vålerenga fotball (elite og bredde), Vålerenga ishockey (elite og bredde), Vålerenga Trolls (amerikansk fotball), Vålerenga Basket, Vålerenga Håndball, Vålerenga Innebandy og Vålerenga Ski.

Foreningen er mest kjent for dens meritter innen fotball og ishockey.

I fotball har klubben vunnet fem serie- og fire norske cupmesterskap og nådde i 1998 kvartfinalen i den europeiske Cupvinnercupen.

I ishockey har klubben vunnet 30 serie- og 26 norgesmesterskap.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Vålerengens Idrettsforening
Sektorkode
7000 Ideelle organisasjoner
Næringskode(r)
93.120 Idrettslag og -klubber

Kommentarer (5)

skrev Arne Schau-Knudsen

Jeg synes det er rart at det ramses opp 7 kjente spillere som har spilt for klubben, men det ferskeste av dem er fra 80-tallet. Og Geir Karlsen er ikke kjent som noen legende i klubben, selv om han var innom.Vålerenga har vunnet 3 cupgull og tatt gull, sølv og bronse i serien siden 1997. Spillere som John Carew og Erik Hagen burde ha stått på lista!

svarte Svein Henriksen

Vålerenga Fotball må også huskes med Terje Hellerud og Bruno Larsen (Som forresten skulle hatt Egebergs ærespris for fotball, ishockey og bueskyting på toppnivå !)Glemmer aldri når VIF slo Sandefjord 7-0 på Bislet hvor Terje Hellerud fintet Thorbjørn Svendsen (den gang senterhalf på landslaget) så trill rundt at han til slutt sjanglet av banen. Terje og Bruno var spesialister på "hodefinting". Det var den gang det var skikkelig lekegrind på Bislet. Vi skal vel forresten heller ikke glemme Leif Eriksn.

svarte Petter Egesund

Husk at det er fritt frem for å legge til informasjon in leksikonet!PE

svarte Sven Ånensen

Bjarne "Bamse" Hansen er en annen av klubbens legendariske spillere.

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg