Ullevaal Stadion. Bilde fra åpningen av anlegget i 1926. Kronprins Olav tar avspark. Til høyre hans adjutant Nicolai Ramm Østgaard (tidligere Lyn-spiller). Til venstre på bildet sees Lyn-spilleren Gunnar Andersen og Jens Taasen, som skaffet til veie tomten som stadionet ble lagt på.

av Opphavsperson ukjent. Falt i det fri (Public domain)

Oslo, Norges største fotballarena, åpnet 1926, opprinnelig med plass til om lag 35 000 tilskuere. Den har blitt ombygd flere ganger; etter ombygging og modernisering i 1998 er publikumskapasiteten om lag 25 000. Den eies av et aksjeselskap med Norges Fotballforbund som hovedaksjonær. Opprinnelig var anlegget eid av Ski- og Fotballklubben Lyn; Fotballforbundet kom inn på eiersiden i 1960, og Lyn solgte seg helt ut i 2007. Ullevaal Stadion er hjemmebane for Vålerenga og landslaget, frem til 2009 også for Lyn.

Cupfinalen for menn har vært spilt fast på Ullevaal siden 1948; før det var det cupfinale her i 1933, 1935 og 1940.

Ullevaal stadion har også vært brukt som konsertarena, blant annet har a-ha spilt her. Tidligere ble anlegget også benyttet til andre idretter, blant annet friidrett, turn, boksing og motorsykkel. Under NM på ski i 1958 var Ullevaal start- og innkomstarena for 50 km.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.